Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met de laser?

Met behulp van de energie van het laserlicht worden de aanwezige inktmoleculen gefragmenteerd. Je witte bloedcellen doen vervolgens de rest van het werk door de afgebroken inktfragmentjes uit je lichaam af te voeren, waardoor je tatoeage zichtbaar zal vervagen en na meerdere behandelingen volledig verdwijnen.

Kan elke tatoeage verwijderd worden ?

Hoewel we veruit de meeste tatoeages met succes volledig kunnen verwijderen, zijn er enkele factoren die beperkend kunnen werken, waaronder de kleur(en) : de kleur is bepalend voor de hoeveelheid laserlicht die geabsorbeerd wordt. Zwart en donkere kleuren zijn dan ook het eenvoudigst te behandelen. Hoe lichter de kleur daarentegen, hoe meer behandelingen nodig zullen zijn voor een volledige verwijdering. Witte inkt kunnen we helaas helemaal niet verwijderen.

Doet het pijn ? Zal ik littekens hebben ?

De ene persoon heeft een hogere pijngrens dan de andere, en sommige lichaamsdelen zijn gevoeliger dan andere. Maar over het algemeen wordt het gevoel van het laserlicht op de huid beschreven alsof er een elastiekje tegen de huid geschoten wordt en zeer weinig klanten ondervinden hierbij een ongemak.

Je zal geen littekens overhouden aan de behandeling. Af en toe kan er na een behandeling een klein blaartje of wondje ontstaan maar je huid zal na enkele dagen zonder sporen na te laten volledig genezen zijn.

De betrokken zone wordt door ons vóór elke behandeling grondig ontsmet en ontvet. Bovendien verzorgen we de behandelde zone met een hiervoor speciaal samengestelde crème die een verzachtende, hydraterende en genezende werking heeft en geen parfums bevat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig ?

Er zijn meerdere factoren die bepalen hoeveel behandelingen je nodig hebt : de conditie van je huid, de ouderdom van je tatoeage, de kwaliteit en de kleur(en) van de inkt, ...

Met onze PicoSecond laser is de duurtijd van een behandeling aanzienlijk korter dan met andere lasers, en mag je rekenen met gemiddeld een 6-tal behandelingen voor een volledige verwijdering.

Hoeveel kost het verwijderen van mijn tatoeage ?

Tijdens het gratis intake gesprek analyseren we alle elementen en geven we je een definitieve prijs per behandeling. Ook hier zullen meerdere factoren bepalend zijn, zoals onder meer de omvang, de kleur(en) en de complexiteit van je tatoeage.

Dankzij de geavanceerde technologie van onze PicoSecond laser zal de duur van een sessie aanzienlijk korter en dus ook minder duur zijn, en zullen er minder behandelingen nodig zijn om tot een volledige verwijdering te komen.

Wil je toch al een indicatieve prijs per behandeling ontvangen per mail ? Vul dan ons contactformulier in en voeg een duidelijke foto van je tatoeage bij.

Waar moet ik zelf op letten als ik mijn tatoeage laat verwijderen ?

In het algemeen geven we je graag mee dat een gezonde levensstijl de afvoer van de gefragmenteerde inktpartikeltjes absoluut zal bevorderen.

De blootstelling aan zonlicht (of zonnebank) van de behandelde of te behandelen zone is absoluut te vermijden gedurende minstens drie weken vóór en na elke behandeling. We raden aan om buiten deze periodes een zonnecrème met een factor 50+ aan te brengen op de betrokken zone.

Het gebruik van een (openbaar) zwembad wordt tussen de behandelingen, en na de laatste behandeling tot volledige genezing van de huid, ontraden om eventuele reacties van de huid op de in het water aanwezige producten te vermijden.

Een vers geplaatste tatoeage kan perfect behandeld worden mits inachtname van ongeveer zes weken hersteltijd van de huid alvorens de behandeling te starten.